17 Mayıs 2011 Salı

öteki taraf

 

"İngiliz evren bilimci Stephen Hawking (69), kendi kozmos vizyonunda cennet için yer olmadığını, "cennetin bir mit" olduğunu söyledi.

Hawking, İngiliz Guardian gazetesinde yayımlanan söyleşisinde, insan beynini, bileşenleri iflas edince çalışmayacak bir bilgisayara benzeterek, "Bozulmuş bilgisayarlar için yaşamdan sonra ya da cennet diye birşey yoktur; bu, karanlıktan korkan insanlar için bir peri masalıdır" dedi.

1960’ların başında 21 yaşındayken tedavisi olmayan ve motor nöronların zamanla yüzde seksenini öldürerek sinir sistemini felç eden Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına yakalanan Stephen Hawking, ölmekten korkmadığını ve son 49 yıldır erken ölümü bekleyerek yaÅŸadığını belirtirken, "Ölmek için acelem yok.

Öncelikle yapmak istediğim çok şey var" diye konuştu.

Stephen Hawking, 2010 yılında piyasaya çıkan "Büyük Tasarım" adlı kitabında, evrenin yaradılışını açıklamak için ilahi bir güce ihtiyaç olmadığını iddia ediyor. "

milliyet.com.tr

bu satırları okuyanınız var mı? şimdi okudunuz en azından, ne düşündünüz? aşağılık şerefsiz adam, kafir! ya da alla alla, aceba mı? ne demek yani, nooluyo lan, ama şaşrıtıcı bir tepki illa ki, dindar arkadaşlar çok kızmıştır ama.

ben mi? ben en azından üzerine yazı yazmaya değer buldum, hepimizden zeki olduğu tescillenmiş, dahi bir fizikçinin lafını değerlendirmemek kendimi inkar etmek gibi olurdu. hep ilahi bir güvün varlığını kabul etmiş, ondan korkmuş ve aşırı duygularını bastırmış bir insan olarak belki hoşuma bile gitti bu tez, yırtınmaya gerek yokmuş, yarından itibaren girebildiğim kadare günaha girecem,

yok tabiki öyle yapmayacam, ama din konusunda ÅŸiarımı bir kez daha sevecem, john lennon yıllar önce bir ÅŸarkı yazmıştı, ben de hasbel kader dinlemiÅŸtim, antimilitaris, barışçı çiçek çocukların ne demek istediklerini direk anlatan, algısı kolay, cesur bir ÅŸarkıdır." imagine " ( düşle ) http://fasihdaire.blogspot.com/search/label/john%20lennon 
buradan izleyip dinleyebilirsiniz

Imagine there's no heaven, 
Cennetin olmadığını düşle

It's easy if you try, 
EÄŸer denersen…bu kolay.. 

No hell below us, 
Altımızda bir cehennem yok.. 


Above us only sky, 
Ãœstümüzde ise…sadece gökyüzü.. 

Imagine all the people…living for today... 
Hayal et…bütün insanların bugün için yaÅŸadıklarını…. 

Imagine there's no countries, 
Hayal et ülkelerin olmadığını… 

It isnt hard to do, 
Yapmak zor deÄŸil.. 

Nothing to kill or die for, 
Öldürecek veya uÄŸrunda ölecek hiçbirÅŸey yok.. 

No religion too, 
Din de yok… 

Imagine all the people living life in peace... 
Hayal et…bütün insanların barış içinde yaÅŸadıklarını…. 

Imagine no possesions, 
Hayal et sahip olduÄŸun hiçbirÅŸeyin olmadığını… 

I wonder if you can, 
Merak ediyorum…baÅŸarabilir misin? 

No need for greed or hunger, 
Açgözlülüğe veya açlığa ihtiyaç yok… 

A brotherhood of man, 
Ä°nsanların kardeÅŸliÄŸi…. 

Imagine all the people…Sharing all the world... 
Hayal et…bütün insanların dünyayı paylaÅŸtıklarını…. 

You may say I’m a dreamer, 
Benim bir hayalperest olduÄŸumu söyleyebilirsin… 

but Im not the only one, 
Ama ben yalnız deÄŸilim… 

I hope some day you'll join us, 
Umarım bir gün sen de bize katılacaksın… 

And the world will live as one. 
Ve bütün dünya…tek bir kiÅŸi gibi yaÅŸayacak… 

ben temelde insanları sadece ikiye ayırıyorum demiştim, benim için sadece iki tür insan var, iyi ve kötü insan. iyi insan olmak için illa ilahi bir güçten korkmaya ihtiyaç duyuyorsanız din iyidir, o bile sizi kesemeyecekse din safsatadır bence. konu aslında bu kadar basit benim için, neye inandığının bir önemi yok benim için, iyiliğe inan yeter, kalbin temiz olsun, işini ibadet gibi yap, ibadeti iş gibi değil.

düşünsene bunu bir kere, cennet ve cehennemin olmadığını, dinin olmadığını, tüm insanların kardeş gibi yaşadığını, biliyorum çok romantik ama sen yine de düşle, her hangi bir ilahi güçten korkmadan insanlara iyilik yapabildiğini düşenebilir misin? dünayadaki savaşların çoğu din yüzünden çıkmıyor mu? bak iki yarı dahi aynı şeyi arada yıllar varken söylüyor, bunun bir anlamı olmalı.

bence öteki dünya var ya da yok ne farkeder, sen insan ol, iyi insan ol, varsa zaten işine yarayacak, yoksa mı?

ne kaybedersin ki?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumunu alayım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

crome indir resimler kaybolmasın

Blog Listem

tık tık

Etiketler

3. sayfa (1) 3. sayfa haberleri (1) abdulrahim karakoç (1) acı (2) ahmet hakan (1) ahmet kaya (1) akp (1) amele (1) anket (1) another brick in the wall (1) asabi amca (1) aşk (1) atv (1) avrupa yakası (1) azgın yaylası (1) bağımlılık (1) barcelona (1) bayram (1) bdp (1) bebek (1) beni siz delirttiniz (1) blog (5) blogger (1) burhan altıntop (1) cemal süreyya (1) cinayet (2) cinnet (1) Crispin Glover (1) çiçeklerin dili (1) dayı (1) depresyon (1) disko kralı (1) disleksi (1) dizi (1) dostoyevski (1) dünya kupası (1) edep (1) eminem (1) ergenekon (1) etiketsiz (1) evcilik oyunu (1) famagülün suçu ne? (1) fasit daire (3) fazıl say (1) feridun düzağaç (1) fikret kızılok (1) filistin (1) film (2) fuck (2) futbol (2) gaymak (1) güncel haber (1) gürültü (1) haber (5) halil bakırcı (1) hatıra (1) html (1) ice cream man (1) iki onluk (1) imagine (2) imam (1) internet (1) intihar (1) intikam (1) israil (1) isyan (1) john lennon (1) john lenon (1) kafein (1) kahve (1) kahve bahane (1) kahve molası (1) kanal 24 (1) kanıt (1) karikatür (8) kayısı çekirdeği (1) kedi (1) kenanbeyobası (1) klip (3) klişe (1) kuma (1) kurbağa (1) kusursuz cinayet (1) manyak (1) masturbasyon (1) mehmet güleryüz (1) meme ucu (1) milliyet (1) mizah (6) müzik (1) neşe (1) no afraid (1) olmak ya da olmamak (1) oruç (1) ölüm (3) ölüm dörtlüğü (1) pame (1) para bozma (1) pink floyd (1) prenses (1) radiohead (1) resim (1) ressam (1) rize belediye başkanı (1) roman (1) rüyada gelen (1) saflık (1) safti (1) sağlık bakanlığı (1) salak (1) sanat (1) sanat takibi (1) sapık (1) sertap erener (1) sevda demirel (1) sex (1) sınav (1) siyaset (2) sok (1) sonbahar (2) sperm bankası (1) street sipirit (1) stres (1) suç (1) şantaj (1) şey said (1) şiir (8) şişmanlık (1) şopar (3) taciz (1) tarikat (1) tecavüz (1) tefrika (1) terör (1) the chat (1) tişört (1) turhan selçuk (1) Türkçe (1) Türkiye (1) üçüncü sayfa haberleri (1) üstü kalsın (1) vakit gazetesi (1) volkan ertunç (1) vuvuzela (1) vuvuzella (1) william shakespeare (1) yalnızlık (1) yarışma (1) yavşak (1) yunanistan (1) yurdum insanı (1)