19 Temmuz 2010 Pazartesi

HEPİMİZ YAVŞAĞIZ

Yavşaklık lafı yerine oturdu

“Arabesk yavşaklığından utanıyorum” dediği için arabeskçilerin tepki gösterdiği Fazıl Say, dün eleştirilere şöyle yanıt verdi: Arabesk yavşaklığı, fazlasıyla yerine oturan bir söz. Umarım kalıcı olur ( kaynak : www.milliyet.com.tr) 


Harika bir ülkede yaşıyoruz önce bunu söylemeliyim, dünyada başka hiç bir ülkede bu zenginliği bulamazsınız, her konuda olduğu gibi müzik konusunda da çok geniş bir yelpazedeyiz. Hard rock dan, sıra gecesine, arabesk ten klasik müziğe, arapça poptan ingilizce türküye her türlü müzik üretilip dinlenildi bu ülkede. Zaman zaman bunlardan biri daha çok dinlenir oldu zaman zaman bir diğeri, bu müzik türlerinin hepsini sevip dinleyen de var hatta. Dertler benim olsun da çok sevdiğim şarkı Cem Adrian'dan odam kireç tutmuyor da. 

Fazıl SAY bu ülkede elit tabaka dediğimiz, kimi anadan eğitimli kimi sonradan görme insanlar tarafından itibar gören bir insan. Ben hiç bir parçasını bilmem ve dinlemedim ama dinleyenlerin de ayakta dakikalarca alkışladığı sahneleri çok gördüm televizyonda. Fazıl SAY dinlememenin suç, ayıp, zevksizlik olarak algılandığı bir gurup insanın içine karışmaya çalışan insanlar mı alkışlayanlar yoksa gerçekten benim metallica dinlediğim gibi içleri coşarak dinleyipte mi alkışlıyorlar bilemem. Lakin aralarında klasik müzik yavşaklığı yapan illahaki vardır. Arabesk yavşaklığından kasıt alt tabakaya yaranmak için arabeskten zevk alıyormuş gibi yapmaksa Fazıl SAY'a katılırım ama onunda klasik müzik, rock, perdeli çalgılar, alevilik, kürtlük, milliyetçilik, Atatürkçülük yavşaklığının varlığını kabul etmesi lazım. halkta değilse bile siyasette var, hoş O da aynı adamlardan bahsediyor ama sadece arabesk yavşaklığı deyince arabesk dinlediğini her ortamda söyleyip nema bekleyen bir kaç ünlümüz de alınmış haliyle.

Twiterdan Ahmet HAKAN ile olan muhabbetleri elit bir yazarımızla elit bir müzisyenimiz bile olsalar her Türk'ün içinde olan basitliği algılamamız açısından önemli olmuş. '' Fazıl Say, twitter’da da kendisini eleştirenlerle tartıştı. Ahmet Hakan, “Orhan Baba’nın şarkıları bile bu kadar arabesk olamadı. Çok arabesksin birader” yorumunu yaptı. Mehmet Ali Ilıcak da Hakan’a “O eski halimden eser yok şimdi. Izdırap içinde yorgunum şimdi. Tutun kollarımdan düşerim şimdi. Yalnızım dostlarım yalnızım yalnız” yazarak destek verdi. 
Yorumlara sinirlenen Say ise, özellikle Ahmet Hakan’a tepki gösterdi ve “Çok değerli kafanın ütülenmemesi için takipçim olmayacaksın değil mi? Kıskandığın şey ne biliyor musun? Söyleyeyim. Sen bugün varsın. Ben yarın da varım... twitter takipçim de olmayıver. Az kullanırım” dedi. Hakan da Say’a “Ben bugün de yokum, yarın da olmayacağım. Sen bugün de, yarın da olacaksın ama ben senin gibi olmaktansa olmamayı tercih ederim” diyerek karşılık verdi. Sinirlenen Say, “Ah ah benim gibi olmakta ne var? Kendimi ifade ediyorum müzikle, tüm gezegenanlıyor. Sen ifade edemiyorsun. Türkiye anlıyor... Yanlışın var, arabesk olamam ki ben. Anlamadığın müzik konularını geç şimdi... Anayasa’ya ‘Havet’ oyu mu vercen” diye yazınca Hakan da “Alem adamsın vallaha Fazıl... Hoyratlığını dahiliğine veriyorum” yorumu yaptı.''  okuduysanız buram buran yavşaklık kokusu burnunuza gelmiştir. 

Keşke bu ülkede kimse yavşaklık, yalakalık, takva, sahtekarlık yapmasa her kes delikanlı olsada, bilsek ona göre seçsek dinlediğimiz müzikten bizi yönetecek adamlara kadar. Ya da birbirimize saygılı olsakta kimse kimseyi bunlarla suçlamasa, desek ki arabesk dinleyenler bence zevksizdir ama hiç bir yavşak değildir. olmaz di mi? Hepimiz az biraz yavşağız. O zaman batsın bu dünya and imagine. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumunu alayım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

crome indir resimler kaybolmasın

Blog Listem

tık tık

Etiketler

3. sayfa (1) 3. sayfa haberleri (1) abdulrahim karakoç (1) acı (2) ahmet hakan (1) ahmet kaya (1) akp (1) amele (1) anket (1) another brick in the wall (1) asabi amca (1) aşk (1) atv (1) avrupa yakası (1) azgın yaylası (1) bağımlılık (1) barcelona (1) bayram (1) bdp (1) bebek (1) beni siz delirttiniz (1) blog (5) blogger (1) burhan altıntop (1) cemal süreyya (1) cinayet (2) cinnet (1) Crispin Glover (1) çiçeklerin dili (1) dayı (1) depresyon (1) disko kralı (1) disleksi (1) dizi (1) dostoyevski (1) dünya kupası (1) edep (1) eminem (1) ergenekon (1) etiketsiz (1) evcilik oyunu (1) famagülün suçu ne? (1) fasit daire (3) fazıl say (1) feridun düzağaç (1) fikret kızılok (1) filistin (1) film (2) fuck (2) futbol (2) gaymak (1) güncel haber (1) gürültü (1) haber (5) halil bakırcı (1) hatıra (1) html (1) ice cream man (1) iki onluk (1) imagine (2) imam (1) internet (1) intihar (1) intikam (1) israil (1) isyan (1) john lennon (1) john lenon (1) kafein (1) kahve (1) kahve bahane (1) kahve molası (1) kanal 24 (1) kanıt (1) karikatür (8) kayısı çekirdeği (1) kedi (1) kenanbeyobası (1) klip (3) klişe (1) kuma (1) kurbağa (1) kusursuz cinayet (1) manyak (1) masturbasyon (1) mehmet güleryüz (1) meme ucu (1) milliyet (1) mizah (6) müzik (1) neşe (1) no afraid (1) olmak ya da olmamak (1) oruç (1) ölüm (3) ölüm dörtlüğü (1) pame (1) para bozma (1) pink floyd (1) prenses (1) radiohead (1) resim (1) ressam (1) rize belediye başkanı (1) roman (1) rüyada gelen (1) saflık (1) safti (1) sağlık bakanlığı (1) salak (1) sanat (1) sanat takibi (1) sapık (1) sertap erener (1) sevda demirel (1) sex (1) sınav (1) siyaset (2) sok (1) sonbahar (2) sperm bankası (1) street sipirit (1) stres (1) suç (1) şantaj (1) şey said (1) şiir (8) şişmanlık (1) şopar (3) taciz (1) tarikat (1) tecavüz (1) tefrika (1) terör (1) the chat (1) tişört (1) turhan selçuk (1) Türkçe (1) Türkiye (1) üçüncü sayfa haberleri (1) üstü kalsın (1) vakit gazetesi (1) volkan ertunç (1) vuvuzela (1) vuvuzella (1) william shakespeare (1) yalnızlık (1) yarışma (1) yavşak (1) yunanistan (1) yurdum insanı (1)